Waarom_hardlopen_mislukt

Waarom beginnen met hardlopen meestal mislukt

Er zijn tal van redenen waarom je fris, vastberaden begint aan een nieuw hardloop avontuur. Je leest overal hoe gezond het is voor je lijf en je geest. En werkelijk overal wordt je geconfronteerd met happy hardlopers die zonder zweten een finish over vliegen of heerlijk ronddartelen in de natuur. Je hoeft maar een magazine open te slaan of je ziet een prachtige meid in een fantastische outfit heerlijk rennen in het zonnetje. Dat wil ik ook, denk je!

Dat hardlopen ook gewoon hard afzien is in het begin laten ze niet zien! Daarnaast moet je gezegend zijn met een gezond lichaam en dat ook zo houden! Vooral dat laatste criterium is er een om bij stil te staan. Voor ongeoefende lopers en sporters is het niet natuurlijk om ongeblesseerd te blijven. Want goed hardlopen en het lang volhouden is namelijk een techniek die we verleerd zijn en maar een handje vol mensen van nature goed hardloopt.
Daarnaast heeft je lichaam jarenlang (mogelijk) op de bank gezeten, waarom denk je dat je dan ineens de marathon kan lopen? Bij de eerste keer hangt je tong op je nieuw aangeschafte schoenen bij het behalen van de hoek van de straat!

Wist je namelijk dat van de 2 miljoen hardlopers in Nederland, 10% tussen 1 en 3 maanden per jaar geblesseerd is? En dat komt omdat elke vorm van techniek ontbreekt! Als je wilt gaan tennissen of hockeyen of schaatsen neemt iedereen les, maar bij hardlopen kopen we een paar dure hardloopschoenen, schaffen we een keke-outfit aan en gaan we gewoon maar een beetje beginnen. Met als gevolg dat je eerst met een hoofd als tomaat, met steken in de zij al halverwege moet stoppen met je minirondje. Mocht je dit overwinnen dan is de kans groot dat je na een paar weken al last krijgt van je heupen, knieën, enkels, voeten, gewrichten, scheenbenen etc.

Dit staat in een schril contrast met dat leuke plaatje dat je er toe zette te willen beginnen met hardlopen. Daarom mislukt je poging jammerlijk en eindig je met een hardloop outfit gewoon weer op de bank.

Ben je ontmoedigt? Nou dat hoeft nu ook weer niet, maar begin dan wel goed! Begin eens met de techniek, dan hou je het wel vol. Begin met de techniek, kleine stukjes, bouw het op, laat een schema maken door een professional, op maat gemaakt op jouw lijf, op jouw leeftijd, op jouw hartslag op jouw sportervaring. Want iedereen kan hardlopen, maar niet iedereen is topsporter, en dat hoeft ook niet. Als je maar zonder blessures en met alle plezier van de wereld kan lopen.

Kijk eens op www.HealthyRun.nl/ProPlan als je echt wilt beginnen met hardlopen en het ook wilt volhouden!

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Leave a reply