Healthy Run - Learn the technique / Breath-Run-Relax-Fun

Inspanningstest

We berekenen je persoonlijke omslagpunt op basis van de door ons afgenomen rustmeting en inspanningstest. Waardoor je kunt trainen in de hartslagzones die zijn afgestemd op jouw lichaam en fysieke conditie.

Wil je starten met hardlopen of ben je al aan het hardlopen, maar wil je betere resultaten behalen? Dan ben je klaar voor een professionelere aanpak. Dat begint met een inspanningstest.

Veel gestelde vragen

Wat is een inspanningstest?

Een uitgebreide test waarbij we een aantal metingen doen volgens de Energy Control Methode. Deze methode wordt ook gebruikt bij topsporters. We meten jouw VO2max (maximale zuurstofopname), hartslagzones en omslagpunt (anaerobe drempel) zodat we inzichtelijk krijgen hoe je straks moet trainen om de beste resultaten te behalen afgestemd op jouw lichaam en kunnen.

Waarom een inspanningstest?

Aan de hand van deze gegevens kan Healthy Run een schema maken zodat je gericht kunt trainen voor je einddoel. Dat kan bijvoorbeeld voor het starten met hardlopen, een 5 of 10 kilometer zijn of een halve of hele marathon of zelfs een (meerdaagse) ultraloop. Hartslagzones zijn voor iedereen anders, de zogenaamde gemiddelde standaardwaarden zijn gebaseerd op een gemiddelde, gemeten in de tijd dat er nog heel anders werd gedacht over gezond leven als nu met de huidige wetenschap. Daarbij is ieder lichaam anders, dat ligt aan aangeboren talent, lichamelijke conditie etc.

Wat houdt een inspanningstest in?

De test bestaat uit 3 fases. De eerste fase is een rustmeting. Tijdens de rustmeting wordt onder andere je lengte, gewicht, zuurstofgehalte in je bloed, bloeddruk, ademhaling en HRV gemeten. Daarna gaan we de maximaaltest doen op een fiets (Wattbike) of buiten door middel van een veldtest. Op de fiets zal er elke minuut 20 Watt aan weerstand worden bijgedaan. Hieruit kunnen we je omslagpunt berekenen. Daarna zal er tijdens de cooling-down en ademoefening bekeken worden hoe het lichaam zich herstelt van de inspanning. Na de inspanningstest zullen de resultaten worden geanalyseerd en krijg je een rapportje thuisgestuurd met de resultaten. Desgewenst maken we daarna op basis van jouw gegevens een trainingsschema waarmee je je doel kan behalen.

Hoelang duurt de inspanningstest?

De rustmeting en inspanningstest duurt in totaal 1 uur en 15 minuten.

Welke gegevens ontvang je?

Na de testen verwerken wij de gegevens en krijg je jouw rapport per e-mail toegestuurd. Hieronder zie je de gegevens die wij hierin verwerken:

 • Biometrie (lengte, gewicht)
 • Zuurstofsaturatie
 • Bloeddruk
 • Ademanalyse
 • HRV analyse
 • Vermogen tot herstel
 • VO2max
 • Omslagpunt
 • Maximaal vermogen
 • Trainingszones
 • Trainingsadvies

Interesse? VRAAG HIER EEN VOORBEELD RAPPORT AAN >>

Plan direct jouw inspanningstest

Maak een afspraak. Kies jouw datum en tijdstip
Heeft u een vraag? Laat het ons weten

* Verplichte velden