Wil je de marathon een stuk makkelijker uitlopen?

Wil je de marathon een stuk makkelijker uitlopen?

Als je een marathon, 21, 10, of 5 km makkelijker wil uitlopen is de basis een goede techniek! Niets meer, niets minder.
Als voorbeeld gebruik ik een ander sport in dit geval schaatsen. Eerst koop je een paar schaatsen en daarna neem je een aantal lessen. Je leert diep te zitten, een goede afzet te maken, evenwicht houden, pootje over voor in de bochten, arm inzet, sprinten, glijden, remmen naar anderen te kijken etc. etc. Maar bij hardlopen kopen we een paar hardloopschoenen en gaan we hardlopen, het liefst gelijk zo hard en zover als mogelijk.

Het is dan ook niet raar dat er veel hardlopers geblesseerd raken. Een aantal getallen op een rij. Van de ruim 2 miljoen hardlopers die we op dit moment in Nederland tellen zijn rond de 710.000 jaarlijks, één maand of langer geblesseerd. 71% is ontstaan tijdens training. De plaatsen waar men het meest geblesseerd raakten zijn knie (29%), onderbeen (25%) en enkel (17%).

Herken jij dit en wil je met minder inspanning meer rendement bij het hardlopen? Minder kans op blessures? Dan raden we je aan dit jaar een goede start te maken en te starten met een persoonlijke loopanalyse.

Ik wil ook zonder blessures makkelijker hardlopen

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.