Ademhaling als basis van je prestaties

Wat gebeurt er in je lichaam als je ademhaalt, een korte omschrijving.

Je ademt zuurstof in en je ademt koolzuur uit. De zuurstof komt door je neus of mond via je luchtpijp in je longen. Vanuit je longen gaat de zuurstof je bloed in en komt van daaruit overal in je lijf. Koolzuur zorgt ervoor dat de zuurstof in je bloed opgenomen kan worden.

Bij het uitademen adem je een overschot aan koolzuur uit, een goede verhouding tussen zuurstof en koolzuur is 3:2. De zuurstof die je inademt is overal in je lichaam nodig, van je hersenen tot je tenen. Bij alle complexe processen speelt zuurstof een rol; denk daarbij aan je stofwisseling, je hersenactiviteit, goed hardlopen, maar ook het functioneren van je lever en je schildklier.

Je ademhaling ligt dus aan de basis van het functioneren van je lichaam en je sportieve prestaties. Daarom is het van belang dat je goed aandacht besteed aan je ademhaling.

Wil je leren hoe je het beste uit je lichaam en geest kunt halen? Neem dan contact op met de Healthy Run link www.Healthyrun.nl/contact

Ademhaling is één van de 5 pijlers van de Healthy Run. Zorg dat je al deze pijlers op de juiste wijze invult, dan zul je bruisen van de energie!

  • Ademhaling
  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Doelen stellen

Wil je zelf meten hoe het met je hartslag en ademhaling zit? Dat kan met de HRV app (link naar https://www.Healthyrun.nl/online-coaching  Meet zelf jouw vorm van de dag.

‘Als je ademhaling combineert met gezonde voeding (keto fasting), lekker bewegen /sporten, ontspanning en doelen stellen, zul je je beter en energieker voelen.’

 

 

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.