Hoe ademhalingsoefeningen je kunnen helpen

A simple solution with super benefits

Door ademhalingsoefeningen te doen, verbeter je het transport van zuurstof in je lichaam (meer zuurstof op celniveau). Dus als je voordat je gaat slapen ademhalingsoefeningen, ontspan je beter, slaap je beter, dieper en rustiger. Verder herstel je beter van je dagelijkse drukte en (intensief) sporten, krijg je minder last van spierpijn, word je uitgerust wakker en ga je veel beter je dag in. Kortom, na in spanning komt ontspanning.

‘Doe ademhalingsoefeningen na sportieve prestaties, maar ook als de emoties of irritaties oplopen, als iemand zeg maar in je zone zit. Zet je lichaam in de ruststand en geef het de kans te herstellen.’

Als je na intensieve sportieve inspanning rust neemt, waardoor je ademhaling weer rustiger wordt en je hartslag daalt, ga je uit de vecht/vlucht stand. Je schakelt dan van je suikerverbranding) terug naar de vetverbrandingstand. Dat is veel beter voor je lichaam, dat is de stand van het herstel en het aanvullen van je energie, je valt in deze stand trouwens ook makkelijker af.  En je hebt in deze stand vooral tonnen energie! Als je dit combineert met gezonde voeding keto fasting), lekker sporten en wat ontspanning zul je je beter en energieker voelen en beter presteren.

Wil je dit ook leren? Neem dan contact op met de Healthy Run  www.Healthyrun.nl/pro-plan

Ademhaling is één van de 5 pijlers van de Healthy Run. Zorg dat je al deze pijlers op de juiste wijze invult, dan zul je bruisen van de energie!

  • Ademhaling
  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Doelen stellen

Wil je zelf meten hoe het met je lichaam gaat? Dat kan met de HRV app (link naar https://www.Healthyrun.nl/online-coaching

‘Als je ademhaling combineert met gezonde voeding (keto fasting), lekker bewegen /sporten, ontspanning en doelen stellen, zul je je beter en energieker voelen.’

 

 

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.