11Steden Ultra

11 Steden Ultraloop – 230km in 32 uur

De 11 Steden Ultraloop is een hardloopwedstrijd over  waar je niet zo maar aan deel kan nemen, je moet je hier voor kwalificeren en de toelatingseisen liggen hoog. Mocht je hier aan deel willen nemen weet waar je aan begint want het is niet zomaar een ultraloop.

Vincent Kalkman had als doel deze wedstijd uit te lopen en heeft mij gevraagd hem hiernaartoe te gaan begeleiden. Hier hebben we een jaar voor uitgetrokken en zijn gestart met een HRV rustmeting om goed te zien hoe zijn lichaam in rust acteert en tijdens inspanning met een inspanningstest. Op basis van deze gegevens is het omslagpunt en trainingszones bepaalt. Vervolgens is er een trainingsschema op maat gemaakt, rekening houdende met werk en prive.

Ook is er gekeken naar loopefficiëntie en ademhaling, wat kan er verbeterd worden om met zo min mogelijk energie maximaal rendement te behalen en hoe kan je zo snel als mogelijk herstellen van de training.

Er is een team samengesteld bestaande uit een fysiotherapeut, een voedingsdeskundige,  en ik als coach. Dit team wisselde elkaar in twee dagen dag en nacht af met voeding en drinken klaar maken, fietsen naast Vincent, de team bus besturen en alles wat er nodig was om Vincent goed te kunnen begeleiden. Wat een avontuur !

Naar welk doel / avontuur kan ik jou brengen?
Klik hier voor meer informatie   of  Neem vrijblijvend contact met ons op

  

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.