Hoe je uit balans raakt door verkeerd ademen

Door verkeerd ademhalen zonder rust/herstelmoment en zonder fysieke inspanning raakt je lichaam uit balans.

Door te veel ademen lever je dus veel te zware arbeid , zwaarder dan een wielrenner van de Tour-de-France rijdt. Die levert namelijk 6 uur een superzware piekinspanning (alleen dan spreekt hij zijn energievoorraden aan) vervolgens rust hij de rest van de dag uit (vult zijn energievoorraden aan en neemt hersteltijd). Iemand die te veel ademt doet dit de hele dag en heeft dus een te hoge hartslag, zonder rust te nemen. Hierdoor heeft je lichaam geen hersteltijd en kun je je energievoorraad niet voldoende aanvullen. Je begint je volgende dag dus met een energieachterstand.

‘Als je dieper en sneller ademhaalt dan fysiek noodzakelijk, of zelfs zonder fysiek inspanning te leveren, krijgt je lichaam een tegengestelde signalen en raakt volledig uit balans.’

Je lichaam is dan continue in de vecht/vluchtstand, in opperste staat van paraatheid. Ons zenuwstelsel bestaat uit 2 standen (en je gebruikt er maar één. Je rijdt dus continue auto in de eerste versnelling alsof op moet trekken. Je weet vast welk geluid de motor maakt als je niet even doorschakelt naar een hogere versnelling na het wegrijden. Dat doe jij jouw lichaam ook aan.

Jouw loopcoach kan je helpen www.Healthyrun.nl om je goed te laten ademen.

Wil je zelf meten of je in balans bent? Dat kan met de HRV app, link naar https://www.Healthyrun.nl/online-coaching

 

‘Als je ademhaling combineert met gezonde voeding (keto fasting), lekker bewegen /sporten, ontspanning en doelen stellen, zul je je beter en energieker voelen.’

 

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.