Waarom moet ik even rustig aan doen als ik beter wil worden?

Rustig aan doen nee man, ik wil juist knallen!

We herkennen het allemaal, je wilt beter, sneller, harder. Beter presteren. Dus ga je meer trainen om betere resultaten te halen. Want ja je wilt je grenzen verleggen, je wilt van 5 naar 10 km, van de halve naar de hele marathon, of je wilt gaan voor een ultra loop.

Je wilt beter worden, dus de marathon lopen onder de 4 uur, je wilt je PR verbreken, en dus sneller lopen. Daarom ga je meer trainen, langer lopen, vaker lopen…. Maar behaalt geen resultaat… Je wordt helemaal niet beter.

‘Waarom word ik niet beter, terwijl ik meer en harder train?’

Omdat je niet beter wordt denk je, dit is mijn limiet, ik gewoon niet harder! En je hebt AL HELEMAAL geen tijd om nóg meer te trainen.

Heb je er wellicht aan gedacht dat je je lichaam meer rust gunnen? En dat je roofbouw pleegt op je lichaam en dat je door zo hard te trainen slechter wordt in plaats van beter?

Hoog tijd dus dat je tijd in je schema inbouwt om te herstellen, zodat je met minder trainen dus beter wordt. Want waarschijnlijk zit je nog helemaal niet aan je limiet, maar heb je te veel en te vaak en te lang gelopen om naar the next level te komen.

‘Na Inspannen-komt ontspannen’

Na sportieve inspanning moet je even je rust nemen. Je weet wel ying-yang. Hoe je dat doet? Daar heb je je een loopcoach voor, die kan je HRV meten en op wetenschappelijke wijze analyseren hoe met je lichaam gesteld is. En tevens een hardloopschema opstellen om je doelen te behalen. Lees meer hierover op https://www.healthyrun.nl/pro-plan/  Meet zelf jouw vorm van de dag met de speciale HRV-app https://www.healthyrun.nl/online-coaching/

‘Als je ademhaling combineert met gezonde voeding (liefst koolhydraatarm), lekker bewegen /sporten, ontspanning en doelen stellen, zul je je beter en energieker voelen.’

Wil jij ook je doel behalen? Klik hier voor het Pro-Plan   of  Neem contact met ons op 

 

 

Michiel Preymann

Eigenaar

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.